Marco Hobelman

Hobelman

Marco Hobelman (1971) is in 1994 afgestudeerd als ingenieur werktuigbouwkunde aan de technische hogeschool in Arnhem. Daarna begon hij bij zijn vader en broer in het bedrijf Hobelman – Halle als constructeur machines. Ook draaide hij als machinist op graafmachines. Hij werd toen direct mede-eigenaar van Hobelman – Halle.
In 2005 ging Marco zich verdiepen in de mechatronica en CAN-bussystemen, en tevens een cursus programmeren volgen. Hierdoor heeft hij zijn passie gevonden in het ontwerpen van machines, met daarbij de automatisering. Zijn ervaring als kraanmachinist en constructeur machinebouwer komt goed van pas om de praktische werkzaamheden toe te passen in de automatisering.
Nu heeft hij ook een adviserende rol bij de ontwikkeling van automatisering bij waterschappen en in de aannemerij. 

René van der Steen

HZC

René van der Steen is sinds tien jaar voorzitter van vakvereniging Het Zwarte Corps. Voorheen was hij rayonbestuurder. René vervult daarnaast in de branche diverse bestuursfuncties, en is onder meer ook lid van de raad van toezicht van SOMA.

Bron foto: Marjolein van Woerkum

Frank Kerkmeijer

SOMA College

Frank Kerkmeijer is na zijn studie bij het SOMA College jaren werkzaam geweest als machinist grondverzet bij Hoogeboom uit Raalte. Na zestien jaar heeft hij de overstap gemaakt naar het onderwijs. Als docent Bediening Machines leert hij de jongens graag de fijne kneepjes van het machinistenvak. Met zijn jarenlange ervaring als machinist en docent kan hij de studenten zowel vakinhoudelijk als op het gebied van goed werknemerschap veel bijbrengen. 

Frank blijft  door zijn nauwe samenwerking met de branche op de hoogte van de innovaties die hierin plaatsvinden. Zo heeft hij zich gespecialiseerd in GPS. Hij heeft een lesprogramma ontwikkeld dat studenten ervaring laat opdoen met verschillende GPS-systemen. Daarnaast houdt Frank zich bezig met de ontwikkeling van lessen op de simulatoren. Hij is altijd op zoek naar de beste systemen en voortdurend bezig met de vernieuwing van het onderwijs. Hierdoor levert hij een belangrijke bijdrage aan het klaar maken van de studenten voor een toekomst in de infrabranche.