Kim Coppes

Dagvoorzitter

Kim is een veelgevraagd dagvoorzitter, debatleider, interviewer en trainer communicatie-en gesprekstechnieken.

Al die functies gebruikt ze graag door elkaar, want improviseren ligt haar. 

Ook initieerde en geeft zij de training Leren Modereren, tot professioneel dagvoorzitter/gespreksleider, net als de internationale versie MasteringModeration. 

Kim is thuis in vele branches, van bouw en vervoer tot voeding, zorg en ziekenhuis, van ministeries tot kunst, van advocatuur tot uitzendbranche, ondernemersorganisaties, banken en universiteiten.

Jan Hommes

BMWT

Jan Hommes (1965) is sinds 1 november 2013 directeur van de BMWT. Na zijn studie economie ging Jan eerst voor het Ministerie van Economische Zaken werken. Inmiddels heeft Jan al meer dan 20 jaar ervaring bij brancheorganisaties in uiteenlopende rollen. Bij de BMWT maakt hij zich onder andere sterk voor het veilig werken met veilige en duurzame machines.

Boudewijn Warbroek

BouwMachines

Boudewijn Warbroek (1963) werkt 35 jaar in de journalistiek. Sinds het voorjaar van 2017 is hij hoofdredacteur van BouwMachines. In de loop der jaren werkte Boudewijn in uiteenlopende functies voor verschillende titels en media. Als hoofdredacteur van Cobouw verdiepte hij zich in het wel en wee van de bouwsector. Boudewijns hart gaat sneller kloppen van innovatief en gedurfd ondernemerschap.

Harry Hertsenberg

KOMAT

Harry Hertsenberg is voorzitter van de KOMAT, de Adviesgroep Materieel van Bouwend Nederland. In het dagelijks leven is hij algemeen directeur van Volker Stevin Materieel. Dit is het grootste aan een aannemer gelieerde materieelbedrijf van Nederland. Voorheen was Harry onder meer werkzaam bij Aboma en Ballast Nedam

Stephan Belaen

CECE

Stephan Belaen is Technical Policy Manager bij CECE, het comité van Europese materieelfabrikanten (Committee 
for European Construction Equipment). Hij is expert op het gebied van technische regelgeving.

Stephan werkt sinds 2003 bij CECE. Hij is verantwoordelijk voor de projectteams met betrekking tot onder meer de veiligheid van machines. Ook is hij verantwoordelijk voor de Technische Commissie en de High Level Technical Policy Advisory Group van CECE. Hij was lid van de stuurgroep van een recente CECE Digitalisation Studie en is lid van diverse expertgroepen van de Europese Commissie.

Stephan is tevens werkzaam bij Agoria, de federatie van de Belgische technologische industrie, waar hij verantwoordelijk is voor vele dossiers met betrekking tot machines. Voor Agoria was Stephan onderzoeker voor de metaalverwerkende industrie en adviseur in geavanceerde technologieën voor productontwikkeling en productietechnieken.

Janus Hermans

Heijmans

Janus Hermans (1983) is sinds 2006 werkzaam bij Heijmans Infra. Hij genoot zijn opleiding in de civiele techniek / technische bedrijfskunde.

Janus is momenteel projectcoördinator bij Heijmans Asfaltverwerking. Zijn belangrijkste uitdaging is het stuurbaar maken van het gehele asfaltproces. Na tien jaar te hebben gewerkt als wegen-uitvoerder in de Regio Zuid, is hij doorgestroomd naar zijn huidige functie. 

Zijn ervaringen als uitvoerder helpen hem dagelijks om 
de juiste vertaling van praktijk naar proces te kunnen maken. “Nadat mijn leermeester Peter van Hinthem met pensioen ging, heb ik de kans gekregen om zijn onderzoek naar digitalisering van het asfaltproces door te zetten naar de huidige vorm.”

Smart Walsen was reeds standaard bij Heijmans Asfaltverwerking en hieraan zijn de overige systemen op een slimme manier gekoppeld. “Samen met het gehele asfaltteam werken wij nu dagelijks aan het continu verbeteren en inzichtelijk maken van de asfaltkwaliteit per 30 cm2, met als doel de asfaltploegen te ondersteunen en faalkosten te voorkomen.”

Joey Theissen

Heijmans

Joey Theissen is een data-scientist bij de proces- en omgevingsmanagementafdeling van Heijmans Infra. Door zijn achtergrond in econometrie is hij cijfermatig sterk en is hij in staat informatie te creëren uit grote hoeveelheden data. Binnen Heijmans Infra houdt hij zich vooral bezig met het inzichtelijk maken van de kwaliteit en levensduur van asfalt aan de hand van data. Dit doet hij door deze data visueel en begrijpbaar te maken. Daarnaast kan hij met behulp van statistische en wiskundige modellen verbanden leggen tussen verschillende databronnen. Uiteraard zit hij hiervoor vaak samen met domeinexperts, zodat hij weet wat voor informatie echt van belang is.

Daniël Stronks

SOMA College

Daniël Stronks is een energieke, vernieuwende en vooruitstrevende docent en projectleider. Hij ziet het als een uitdaging studenten zoveel mogelijk kennis en vaardigheden mee te geven en aan te leren om optimaal voorbereid te zijn voor een toekomst in de grond-, weg- en waterbouw.
Hij studeerde zelf op het SOMA College en heeft zich laten omscholen tot docent aan datzelfde SOMA College. Hierdoor kon hij zijn passie voor machines en het opleiden en enthousiast maken van jonge mensen voor de infrasector combineren en in de praktijk brengen.
Hij is initiatiefnemer van het project Professionalisering Graven en heeft hiervoor een samenwerking tussen het SOMA College, de Universiteit Twente en ruim 25 bedrijven op de kaart gezet.
Met zijn persoonlijke ervaring binnen de infrasector en zijn passionele inzet om bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs met elkaar te verbinden, zijn al mooie ontwikkelingen op gang gekomen en krijgt de infrasector een boost op opleidingsgebied.

Janneke Wieman

SOMA College

Janneke Wieman werkt bij het SOMA College als docent Rekenen en als studieloopbaanbegeleider. Met haar pabo-achtergrond en afgeronde studie onderwijskunde aan de Universiteit van Utrecht is ze een echte aanvulling op het SOMA College. Zij ziet het als een uitdaging om voor deze algemene vakken altijd en zoveel mogelijk een koppeling te maken met de beroepspraktijk. De studenten werken dagelijks met de meest fantastische machines, het is de kunst om daar steeds een stukje rekenen of persoonlijke loopbaanontwikkeling in te ontdekken en dit te gebruiken tijdens de lessen. 

Daarnaast is Janneke projectleider en mede-initiatiefnemer van het project Professionalisering Graven. Dit is het SOMA College samen met de Universiteit Twente en een groot aantal bedrijven gestart om het aantal graafschades te beperken. In dit project is zij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de module Schadevrij Graven en bijbehorend certificaat, die gekoppeld worden aan het Living Lab. De module en het Living Lab gaan ervoor zorgen dat studenten theoretisch en praktisch worden opgeleid voor het zorgvuldig graven in de buurt van kabels en leidingen.

Remco Kok

Van Gelder

Remco Kok is sinds vier jaar bedrijfsleider Noord-Holland bij Van Gelder. Hij is verantwoordelijk voor beleid en het productieproces. Voorheen is Remco 23 jaar werkzaam geweest voor Ballast Nedam Infra Noord West. In 1991 is hij begonnen als assistent-uitvoerder. Door de jaren heen heeft hij zich ontwikkeld tot bedrijfsleider. In de afgelopen jaren heeft hij aan een grote diversiteit aan wegenbouwkundige projecten mogen meewerken. Van een camping tot een landingsbaan bij Schiphol en van een recreatiepark tot aan een rijksweg . ‘Allerlei prachtige projecten met vele interessante mensen’, aldus Remco.